Acupunctuur Winsum

 • Migraine, hielspoor en nekhernia +

  "Na jarenlang geplaagd te zijn door maandelijkse migraine en op een gegeven moment zelfs wekelijks migraine heb ik baat gehad bij de behandelingen van Begga. Nooit meer migraine en eigenlijk ook geen lichte hoofdpijnen meer. Na een jaar kreeg ik last van een vervelende lopersblessure aan mijn voet: hielspoor. Na 2 of 3 behandelingen was ik daar ook helemaal van af, terwijl mensen er vaak een jaar of langer mee lopen/ strompelen! Mijn man had last van een terugkomende nekhernia en na 2x prikken was hij helemaal hersteld! Begga werkt zeer toegewijd en gedegen en neemt echt de tijd voor je."
  Augustus 2013, Angelien Coco Martin, Roden
 • Luchtwegen, voorhoofdsholte- en bijholte ontsteking +

  "Al vanaf dat ik kind was had ik vaak last van mijn luchtwegen. En als er een griepje of een verkoudheid in de lucht hing had ik het te pakken. Ik was niet vaak echt ziek, maar wel de hele winter verkouden, last van voorhoofdsholte- en bijholte ontsteking en andere ongemakken. In het ziekenhuis werd een allergie test gedaan en daaruit bleek dat niet niet heel erg allergisch, maar wel overgevoelig op de meest uiteenlopende stofjes reageerde. Het advies was: niet veel aan te doen, moet je maar mee leren leven. Dus dat deed ik. En zo vervelend was het ook allemaal niet vond ik. Je raakt er ook wel aan gewend en weet op den duur niet beter.
  Maar toen ik, soort van volwassen geworden, met een drukke baan en kinderen, merkte dat het toch wel heel veel energie kostte om steeds net niet fit te zijn wilde ik kijken of ik er iets aan kon doen. Ik had van een bekende gehoord dat hij enorm was opgeknapt van een acupunctuur behandeling. Nu ging dit geval om een hernia, maar ik besloot om me er eens in te verdiepen. Zo kwam ik op de site van Begga terecht. Ik vond het fijn dat er zoveel informatie te vinden was en besloot om een afspraak te maken. Ik was er allerminst van overtuigd dat het mijn problemen helemaal op zou lossen. Maar ik had ook niet veel zin meer in pufjes en poedertjes van de huisarts. Voor mijn gevoel hielp dat allemaal maar eventjes om de symptomen te bestrijden, en daarna begon het feest weer opnieuw.
  In het kennismakingsgesprek vroeg ze me het hemd van het lijf over allerlei lichamelijke dingen. Ik had er nog nooit bij stilgestaan dat alle processen die in je lijf gebeuren zo met elkaar in verband staan. Maar het klonk me wel logisch in de oren allemaal.
  Daarna mocht ik gaan liggen en begon de priksessie. Het prikken van de naaldjes viel reuze mee, alleen een plekje in mijn oor was zeer gevoelig. Volgens Begga was dat precies de plek die correspondeerde met mijn holtes en luchtwegen. Bijzonder hoor.
  Ik merkte na twee of drie keer al een heel groot verschil. Ik kreeg veel meer lucht, mijn neus was niet meer verstopt en ik voelde me veel fitter. Ik ben een keer of zes geweest en daarna voelde ik me echt heel goed. Ik was benieuwd of het zou blijven, want ik was bang dat als de ‘r’ weer in de maand zou komen het hele verhaal weer opnieuw zou beginnen. Maar dit bleek niet zo te zijn! Jaren na de behandeling is het nog steeds prima. Ik ben wel eens verkouden en heb ook nog wel eens een griepje. Maar het slepende probleem van je de hele winter net niet fit voelen en steeds een bijholte ontsteking ontwikkelen is helemaal opgelost.
  Begga zelf is vriendelijk en deskundig. En als ik weer eens een kwaaltje heb zal ik haar zeker nog eens raadplegen."
  April 2013, Thessa

 • Spastische darm +

  "Al meerdere jaren heb ik last van een spastische darm. Het begon tijdens mijn studie en ik kon zelf niet de oorzaak achterhalen. Het werd steeds erger en het belemmerde me ook in mijn dagelijkse dingen. Bij mij uitte de spastisch darm zich in het direct naar de WC moeten en dat meerdere keren op een dag. Ik heb meerdere dingen geprobeerd zoals een bezoek aan een diëtiste, onderzoeken in ziekenhuis, medicijnen, maar niks hielp eigenlijk. Toen zei mijn zus: “probeer een keer acupunctuur”. Ik dacht waarom ook niet. Zo gezegd zo gedaan. Online heb ik een paar sites bekeken en ik kwam uiteindelijk terecht bij Begga. Het eerste gesprek met haar heb ik direct als prettig ervaren en ik voelde me op mijn gemak. Na twee behandelingen merkte ik al resultaat. Ik moest minder vaak naar de WC. Na zes behandelingen zijn mijn klachten bijna nihil. Soms als ik wat gespannen heb ik er nog last van, maar dat is normaal.
  Tijdens de behandelingen met Begga bespraken we samen de voortgang en ze leefde ook met je mee. Je kon je verhaal bij haar kwijt. Daarna zette ze de naalden en kon je een halfuurtje even je ogen dicht doen,lekker ontspannen.
  Als ik had geweten dat acupunctuur dit effect had gehad op mij, dan had ik het veel eerder gedaan. Ik kan nu gewoon weer tijdens pauzes op het werk naar buiten, mee gaan op uitjes, ik voel me gewoon een stuk vrijer, zonder dat ik iedere keer door mijn darmen wordt belemmerd."
  Janine, 21 februari 2013

 • Frozen shoulder en maagklachten +

  "Enige jaren geleden kreeg ik van een prima fysiotherapeut de diagnose 'frozen shoulder'. Zijn verwachting was dat de pijnlijke schouder na ongeveer 18 maanden weer normaal zou gaan functioneren. Ik ben toen direct de fysiotherapie met de acupunctuur van Begga gaan combineren en het resultaat was dat mijn schouder al na 10 maanden genezen was. Geweldig!
  Ook voor maagklachten heeft Begga mij met succes behandeld. Voor de ongemakken van het lichaam (met daarbij van tijd tot tijd een goed gesprek) is Begga Pistorius voor mij een vast en vertrouwd adres."
  Belangrijkste kwaliteiten: zeer deskundig, resultaatgericht, onderzoekende geest, betrokken en invoelend
  Lucia, 5 december 2012
 • Hooikoorts +

  "Inmiddels ga ik al 6 jaar naar Begga. Al jaren heb ik te kampen met zo’n hevige hooikoorts waarvan ik zo ziek werd dat ik me ziek moest melden voor werk. Van alles had ik geprobeerd. Uiteraard eerst gewoon de dokter. na 7 verschillende medicijnen te hebben gebruikt, verloor ik mijn vertrouwen in medici en besloot ik verder te kijken. Helaas boekte ik daar ook geen vooruitgang. Van homeopathische middelen vernam ik überhaupt geen verschil. Daarna probeerde ik iets met een zwaaiend flesje en een dieet wat ook niet mocht baten. De magnetiseur die me werd aangeraden door familie heeft mij zelfs mijn geld teruggegeven. “Met jou kan ik helemaal niets” zei hij. Tot dusver alle opties. Dacht ik. Tot iemand zei dat ik acupunctuur moest proberen. Ik dacht; nou laten we dat ook maar doen, dan heb ik écht alles gehad. Mijn eerste keer bij Begga was ik dan ook sceptisch ingesteld. Ik was verbaast dat ik er zoveel van voelde. Het prikken zelf is niet heel vervelend, maar je voelt wel dat er van alles gebeurt in je lichaam. Dat is raar. Het werkte bij mij niet direct, maar na een keer of drie prikken begon mijn hooikoorts af te nemen. Je kan je voorstellen hoe blij ik was toen ik naar jaren weer kon genieten van de zomer zonder er ziek van te worden!"
  Belangrijkste kwaliteiten: Aangenaam, Op tijd, Hoge integriteit
  Saskia Dijk, 2 april 2012
 • Pijn in mijn schouder +

  "Bij een val raakte een zenuw in mijn schouder bekneld. Ik dacht dat de pijn in mijn schouder en de tintelingen in mijn arm vanzelf wel over zouden gaan, wat niet het geval bleek te zijn. Een fysiotherapeut raadde mij dry needling aan, maar omdat ik al eerder goede ervaringen had met acupunctuurbehandeling bij Begga heb ik haar gebeld. Ze vertelde me dat ze de meeste schouderklachten efficiënt en vrijwel pijnloos kan behandelen. Nu heb ik 4 behandelingen gehad binnen 2 weken en elke keer al tijdens de behandeling nam de pijn verder af en de mobiliteit toe. Acupunctuur bleek dus een goede keuze; ik zou mensen echt aanraden om met schouderklachten naar Begga te gaan!"
  Belangrijkste kwaliteiten: Geweldige resultaten, Aangenaam, Deskundig
  Dianne,9 april 2012

 • Geweldige resultaten +

  "Begga is een erg kundige en vriendelijke acupuncturist. Zij is down to earth en belangstellend en weet binnen zeer korte tijd goede resultaten te bereiken. Ik kom graag bij haar, voel mij welkom en ga zeer ontspannen en tevreden weer de deur uit. Precies zoals het moet zijn."
  Belangrijkste kwaliteiten: Geweldige resultaten, Aangenaam, Deskundig
  Maaike Krijnen, 18 juli 2012

 • An excellent acupuncturist +

  Interactively procrastinate high-payoff content without backward-compatible data. Quickly cultivate optimal processes and tactical architectures. Completely iterate covalent strategic theme areas via accurate e-markets.
 • 1

Quotes


"Begga werkt zeer toegewijd en gedegen en neemt echt de tijd voor je."

"Jaren na de behandeling is het nog steeds prima."

"Als ik had geweten dat acupunctuur dit effect had gehad op mij, dan had ik het veel eerder gedaan."

"Begga Pistorius is voor mij een vast en vertrouwd adres."

"Je kan je voorstellen hoe blij ik was toen ik naar jaren weer kon genieten"

"Geweldige resultaten, aangenaam en deskundig"

"Begga is een erg kundige en vriendelijke acupuncturist. Zij is down to earth en belangstellend en weet binnen zeer korte tijd goede resultaten te bereiken."

"Ik kom graag bij haar, voel mij welkom en ga zeer ontspannen en tevreden weer de deur uit. Precies zoals het moet zijn."