Acupunctuur Winsum

Vruchtbaarheidsproblematiek

Er zijn veel verschillende oorzaken voor verminderde vruchtbaarheid zoals endometriose, polycysteus ovariumsyndroom en verminderde zaadkwaliteit bij de man. Het gebeurt ook regelmatig dat er geen oorzaak wordt gevonden.
Voor zowel vrouwen als mannen is het mogelijk om vruchtbaarheid te bevorderen met acupunctuur.
 
Acupunctuur kan ingezet worden: 
  • als je je kansen op een natuurlijke zwangerschap wilt vergroten
  • als je nog geen vruchtbaarheidsbehandelingen in het ziekenhuis krijgt, maar dit wel van plan bent 
  • als je al bezig bent met IVF, ICSI of IUI of donorzwangerschap
  • als je geen gebruik meer maakt van vruchtbaarheidsbehandelingen in het ziekenhuis 
  • als je een miskraam hebt gehad
Bij vrouwen worden cyclus en menstruatie gereguleerd. Met acupunctuur zorg je ervoor dat de lengte van de cyclus optimaal is en dat de menstruatie normaal verloopt. Verder verbetert de doorbloeding in de onderbuik en daarmee de doorbloeding van baarmoeder, eierstokken en eileiders. Hierdoor wordt de energie van deze organen versterkt en de opbouw en doorbloeding van het baarmoederslijmvlies verbetert.
 
Bij mannen kan de kwaliteit, kwantiteit en de beweeglijkheid van het sperma verbeterd worden met acupunctuur.
 
Het ontspannende effect van acupunctuur vermindert stress. Dit helpt voor het behouden van een gezonde hormoonbalans en maakt dat je makkelijker kunt omgaan met de stress die alle ziekenhuisbezoeken met zich mee brengen. 
  
Er is de afgelopen jaren wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van acupunctuur bij verminderde vruchtbaarheid en behandelingen met IVF/ICSI/IUI. Meer lezen over onderzoek? Klik hier (Engelstalig).
Al meer dan 15 jaar behandel ik vrouwen en meiden die klachten hebben door een hormonale disbalans. De effecten van acupunctuur hierop zijn goed!
Acupunctuur brengt de hormoonhuishouding in balans op een natuurlijke manier en veroorzaakt geen bijwerkingen.