Blog

Kun je met acupunctuur al die klachten behandelen?

Geplaatst op 22 september 2012 door beggapistorius

Yvonne, een vrouw van begin 30, heeft meerdere klachten. Ze vertelt dat ze op mijn website heeft gelezen dat je met acupunctuur heel veel klachten kunt behandelen en aangezien ze zelf veel klachten heeft, hoopt ze dat ik haar zal kunnen helpen.
Yvonne’s klachten zijn:
- elke dag hoofdpijn
- haar hoofd zit vol met drukke gedachten
- snel nerveus
- RSI
- hormonale uit balans
- vermoeidheid
- benauwdheid

Het belangrijkst voor haar is om weer soepel te kunnen werken met de computer dus we besluiten om de behandeling in eerste instantie te richten op verbetering van de RSI. Hiervoor plaats ik 3 naaldjes in de levermeridiaan en Yvonne merkt dat haar arm al meteen een stuk beter voelt. Acupunctuur kan echt heel snel werken!

Punten van de levermeridiaan werken ook nog eens goed op hoofdpijn en stressgevoelens, een goede keuze in het geval van Yvonne want nu had ik twee vliegen in één klap (drie eigenlijk..).

Omdat Yvonne na een paar minuten goed ontspannen is, breid ik de behandeling uit met punten op andere meridianen. Hierdoor kan ik tijdens het eerste consult de klachten van de arm behandelen, hoofdpijn verminderen, ontspanning bevorderen en tegelijkertijd kan ik ook wat doen aan de benauwdheid.

Met acupunctuur kun je veel verschillende klachten behandelen en het is vaak mogelijk om meerdere klachten tegelijk te aan te pakken; Chinese geneeskunde is namelijk gericht op het systeem als een geheel. Symptomen die vanuit westers perspectief niks met elkaar te maken hebben, kunnen in de Chinese geneeskunde juist wel bij elkaar horen omdat ze bijvoorbeeld duiden op de verstoring van één orgaan, of omdat ze te behandelen zijn met één meridiaan.